Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Odhise Grillo (1932 -2003)- Biografia dhe veprat

Odhise Grillo lindi në vitin 1932 në Vuno të Himarës dhe vdiq në Tiranë më 24 shtator
të vitit 2003. 

Ai është një shkrimtar i njohur, i cili dha një kontribut jashtëzakonisht të madh për letërsinë shqiptare, sidomos për letërsinë për fëmijë. 

Ai kreu studimet për gjuhë dhe letërsi shqipe në Universitetin e Tiranës, në vitin 1962. 


“Shtatë Ngjyrat”, “Ai që mundi perandorin”, “Balada e burrave të Vunoit”, “Balada e Lirisë”, “Zërat e Fëmijërisë”, janë disa nga titujt e veprave të tij.

Biografia e Odhise Grillos, Odhise Grillo biografia,veprat e Odhise Grillos, Odhise Grillo veprat, cilat jane veprat e Odhise Grillo, Ku lindi Odhise Grillo,Ku vdiq Odhise Grillo, jeta dhe vepra e Odhise Grillos
Odhise Grillo lindi në vitin 1932 në Vuno të Himarës dhe vdiq në Tiranë më 24 shtator
të vitit 2003. 

Ai është një shkrimtar i njohur, i cili dha një kontribut jashtëzakonisht të madh për letërsinë shqiptare, sidomos për letërsinë për fëmijë. 

Ai kreu studimet për gjuhë dhe letërsi shqipe në Universitetin e Tiranës, në vitin 1962. 


“Shtatë Ngjyrat”, “Ai që mundi perandorin”, “Balada e burrave të Vunoit”, “Balada e Lirisë”, “Zërat e Fëmijërisë”, janë disa nga titujt e veprave të tij.

Biografia e Odhise Grillos, Odhise Grillo biografia,veprat e Odhise Grillos, Odhise Grillo veprat, cilat jane veprat e Odhise Grillo, Ku lindi Odhise Grillo,Ku vdiq Odhise Grillo, jeta dhe vepra e Odhise Grillos
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat