Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Muhamed Kyçyku-Biografia dhe krijimtaria letrare

Lindi:1782, Konispol, Gjirokastër .
 
Familja: mbeti herët pa baba u rrit nga ungji i tij.
 
Shkollimi: medresen në Konispol, në Kairo studioi.
 
Aktivitetet: hoxhë dhe muderriz në Konispol, merret me krijimtari përkthyese, përpilues tekstesh dhe krijues origjinal.
 
Vdiq:1844, Konispol.
 
KRIJIMTARIA LETRARE E MUHAMED KYÇYKUT
 
Shkroi vepra me tematik fetare dhe jo fetare.
 
Fetare:
 
-Kaside byrda (përkthyer nga arabishtja)
-Mevlud (origjinale).
 
Jofetare:
 
Poezitë:
- Gurbetlinjtë
- Bekriu
- Zaptimi i Misolongut
 
Poema:
- Erveheja, 1818-1820
- Jusufi e Zylejhaja.

Muhamed Kyçyku Biografia dhe krijimtaria letrare,Jeta dhe veprat Muhamed Kyçyku,Muhamed Kyçyku krijimtaria letrare,cilat jane veprat e Muhamed Kyçykut,Muhamed Kyçyku veprat
loading...
Lindi:1782, Konispol, Gjirokastër .
 
Familja: mbeti herët pa baba u rrit nga ungji i tij.
 
Shkollimi: medresen në Konispol, në Kairo studioi.
 
Aktivitetet: hoxhë dhe muderriz në Konispol, merret me krijimtari përkthyese, përpilues tekstesh dhe krijues origjinal.
 
Vdiq:1844, Konispol.
 
KRIJIMTARIA LETRARE E MUHAMED KYÇYKUT
 
Shkroi vepra me tematik fetare dhe jo fetare.
 
Fetare:
 
-Kaside byrda (përkthyer nga arabishtja)
-Mevlud (origjinale).
 
Jofetare:
 
Poezitë:
- Gurbetlinjtë
- Bekriu
- Zaptimi i Misolongut
 
Poema:
- Erveheja, 1818-1820
- Jusufi e Zylejhaja.

Muhamed Kyçyku Biografia dhe krijimtaria letrare,Jeta dhe veprat Muhamed Kyçyku,Muhamed Kyçyku krijimtaria letrare,cilat jane veprat e Muhamed Kyçykut,Muhamed Kyçyku veprat
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat