Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

MIRË SE ERDHE NMESIN TONË - poezi islame për Ramazanin

Të lumt ne ja gëzimi jonë


Ramazani nmesin tonë


Ty Allahu të ka caktue


Mshirës sTij me na afrue


Mirë se erdhe fati jonë


O prenvera e shpirtit tonë


Ti na sjellë ne çdo të mirë


Lidhë shejtanin në zinxhirë


Nty Allahu çon mirësinë


Shumë rahmet për krejt njerëzinë


Fort të madh namin e mban


Se nTy Zoti çoi Kur-an


NTy një« natë« veç sa ka vlera


Ma se tridhjetë mijë netë tjera


Lejleletul Kadr-in me shumë vlerë


Sa si kanë një mijë muej tjerë


NTy ne kemi kënaqësi tparë


Në aksham kur hajmë iftar


Nahiret tjetra na mrrinë


Kur ttakohemi me Perendinë


Punën e mirë Zoti çdo herë


Na e rritë dhjetë deri nshtatëqind herëPor agjërimi është i Tij


Dhe shpërblimi ska kufi


Çka Allahu nty dha vetë


Ndhjetë ditë tpara sjell rahmet


Ndhjetë ditë tjera Zoti thërret


Robt e vet në magfiret


Ndhjetë të fundit çka na bjen


Nuk na len me ra nxhehennem


Ti ne shpirtin na e pastron


Kurse trupin na e forcon


Vlera jote nuk shkon bosh


Prej Teje dalim më t' shëndosh


Pra çdokush ka borxh prej nesh


Të bajm dhikër sa më shpesh


Punë të mira pa ia nda


Besimtarin me e pas vëlla


Mos tharrojmë një gjë aspak


Tjapim fitrin dhe sadakë


Pasurisë me i dhanë zekat


Ti ndihmojmë kështu fukaratë


Që nBajram tjen ngjendje tlartë


Si nRamazan-tbarabartë


Atëhere Zoti, ska dyshim


Na shpërblen për agjërim


Ia hap derën në Xhennet


Çdo agjëruesit të vërtetë
poezi per ramazanin, poezi islame per ramazanin, ramazani poezi, poezia islame per ramazanin
Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie