Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

La Fonten(1621-1695)-Biografia dhe veprat

La Fonten lindi në Shato Thjierri, më 8 korrik 1621 dhe vdiq në Paris më 13 prill 1695.
Ai është një shkrimtar dhe poet francez, autor i shumë fabulave të famshme me përmbajtje moraliste. 

Fabulat e tij, të mbushura me kafshë që flasin - por të pasura me qëndrime kritike dhe ironike ndaj pushtetit të asaj kohe, në të njëjtën kohë të karakterizuara nga një stil i hollë e i thjeshtë - konsiderohen si kryevepra të letërsisë franceze. 

Por, megjithësekishte një shpirt të pavarur, La Fonten e kaloi pothuaj gjithë jetën e tij nën mbrojtjen e fisnikëve të kohës.

la fonten biografia, Biografia e La Fonten, Ku lindi La Fonten, Kur lindi La Fonten,Kur vdiq La Fonten,Ku vdiq La Fonten, La Fonten Fabula, jeta dhe veprat La Fonten, La Fonten jeta dhe veprat, veprat e La Fonten, Fabulat e La Fonten,La Fonten Biografia
La Fonten lindi në Shato Thjierri, më 8 korrik 1621 dhe vdiq në Paris më 13 prill 1695.
Ai është një shkrimtar dhe poet francez, autor i shumë fabulave të famshme me përmbajtje moraliste. 

Fabulat e tij, të mbushura me kafshë që flasin - por të pasura me qëndrime kritike dhe ironike ndaj pushtetit të asaj kohe, në të njëjtën kohë të karakterizuara nga një stil i hollë e i thjeshtë - konsiderohen si kryevepra të letërsisë franceze. 

Por, megjithësekishte një shpirt të pavarur, La Fonten e kaloi pothuaj gjithë jetën e tij nën mbrojtjen e fisnikëve të kohës.

la fonten biografia, Biografia e La Fonten, Ku lindi La Fonten, Kur lindi La Fonten,Kur vdiq La Fonten,Ku vdiq La Fonten, La Fonten Fabula, jeta dhe veprat La Fonten, La Fonten jeta dhe veprat, veprat e La Fonten, Fabulat e La Fonten,La Fonten Biografia
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat