Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Kuriozitete për Duhanin dhe DuhanpirjenHulumtimet tregojnë se pirja e duhanit është më e shpeshtë në vendet e varfëra se sa në ato të zhvilluara

Është vërtetuar se duhani pihet më shumë nga personat me një nivel më të ulët të edukimit (shkollimit)

Të varfërit pijnë më shumë duhan. Ata në këtë mënyrë ë përkeqësojnë më tej gjendjen e tyre ekonomike

Kanceri i mushkërive është forma më e shpeshtë e kancerit. 


87% e rasteve të kancerit i përshkruhen tymosjes së duhanit.


Fëmijët që jetojnë në ambiente ku pihet duhani janë tri herë më të rrezikuar nga kancerii mushkërive se sa fëmijët e tjerëAta që përditë ë pijnë një pako (20 cigare) janë 15 herë më të rezikuar nga kanceri i mushkërive se sa ata që nuk tymosin duhan 

¨81% e duhanxhinjëve e marrin shprehinë si të mitur
 
Duhani shkaktari numrin më të madh të vdekjeve të parandalueshme në botë. 
Duheani vret më shumë njerëz se sa marrë bashkë: aksidentet në trafik, AIDS, vetëvrasjet, vrasjet, narkomania dhe alkooli  

1/3 e vdekjeve nga kanceri i atribohen pirjes së duhanit

Fabrikimi i një pakoje cigaresh kushton 3 cent; pakoja shitet deri në 3 euro
84% e konsumuesve të duhanit jetojnë në vendet në zhvillim (të pazhvilluara)
 
Për çdo 5 minuta në botë dikush vdes nga pasojat e tymosjes

Në vendet e zhvilluara 15% të shpenzimeve të sistemit shëndetësor shkojnë për pasojat e duhanit.


¨Dëmet më të mëdha nga thithja e tymit të duhanit shkaktohen në sistemin kardiovaskular (të qarkullimit gjakut)
 
Duhani mbahet si një nga faktorët kryesorë në dëmet arteriosklerotike të vazove (ngushtimi i enëve të gjakut) që në vetvete shkakton sëmundje ishemike të zemrës, infraktin e zemrës, dëmtimin e sistemit nervor etj
kuriozitete duhani, kuriozitete per duhanin, duhani kuriozitete, duhani kuriozitet,kuriozitetet duhani,duhani shqip,cka eshte duhani,duhani kuriozitet,a e dini se duhani, te dhena per duhanin, te dhena interesante per duhanin,kuriozitet duhani,pirja e duhanit kuriozitete, demet nga pirja e duhanit, konsumimi i duhanit kuriozitete, demet e duhanit ne sistemin kardiovaskulare, demet e duhanit ne sistemin respirator


Hulumtimet tregojnë se pirja e duhanit është më e shpeshtë në vendet e varfëra se sa në ato të zhvilluara

Është vërtetuar se duhani pihet më shumë nga personat me një nivel më të ulët të edukimit (shkollimit)

Të varfërit pijnë më shumë duhan. Ata në këtë mënyrë ë përkeqësojnë më tej gjendjen e tyre ekonomike

Kanceri i mushkërive është forma më e shpeshtë e kancerit. 


87% e rasteve të kancerit i përshkruhen tymosjes së duhanit.


Fëmijët që jetojnë në ambiente ku pihet duhani janë tri herë më të rrezikuar nga kancerii mushkërive se sa fëmijët e tjerëAta që përditë ë pijnë një pako (20 cigare) janë 15 herë më të rezikuar nga kanceri i mushkërive se sa ata që nuk tymosin duhan 

¨81% e duhanxhinjëve e marrin shprehinë si të mitur
 
Duhani shkaktari numrin më të madh të vdekjeve të parandalueshme në botë. 
Duheani vret më shumë njerëz se sa marrë bashkë: aksidentet në trafik, AIDS, vetëvrasjet, vrasjet, narkomania dhe alkooli  

1/3 e vdekjeve nga kanceri i atribohen pirjes së duhanit

Fabrikimi i një pakoje cigaresh kushton 3 cent; pakoja shitet deri në 3 euro
84% e konsumuesve të duhanit jetojnë në vendet në zhvillim (të pazhvilluara)
 
Për çdo 5 minuta në botë dikush vdes nga pasojat e tymosjes

Në vendet e zhvilluara 15% të shpenzimeve të sistemit shëndetësor shkojnë për pasojat e duhanit.


¨Dëmet më të mëdha nga thithja e tymit të duhanit shkaktohen në sistemin kardiovaskular (të qarkullimit gjakut)
 
Duhani mbahet si një nga faktorët kryesorë në dëmet arteriosklerotike të vazove (ngushtimi i enëve të gjakut) që në vetvete shkakton sëmundje ishemike të zemrës, infraktin e zemrës, dëmtimin e sistemit nervor etj
kuriozitete duhani, kuriozitete per duhanin, duhani kuriozitete, duhani kuriozitet,kuriozitetet duhani,duhani shqip,cka eshte duhani,duhani kuriozitet,a e dini se duhani, te dhena per duhanin, te dhena interesante per duhanin,kuriozitet duhani,pirja e duhanit kuriozitete, demet nga pirja e duhanit, konsumimi i duhanit kuriozitete, demet e duhanit ne sistemin kardiovaskulare, demet e duhanit ne sistemin respirator
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat