Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Kundrinori i drejtë

• Kundrinori i drejtë është gjymtyrë e dytë e fjalisë që shënon objektin tek i cili kalon veprimi i shprehur nga folja.

Objekti mund të jetë frymor ose jofrymor.

• Kundrinori i drejtë u përgjigjet pyetjeve: kë?, cilin?, cilën?, çfarë?. Kundrinori i drejtë është një grup

emëror (i shprehur me një emër, një përemër ose një emër dhe një përcaktor) në rasën kallëzore pa parafjalë dhe që lidhet me një folje të formës veprore:

Era e marrë tundte rrapin e moçëm të Jubinës.


Në qoftë se fjalinë veprore me

kundrinor të drejtë e shndërrojmë në fjali pësore, kundrinori i drejtë bëhet

kryefjalë e foljes në formën pësore, kurse kryefjala, kundrinor me parafjalë:

Era e malit e shpërndante këngën gjithandej.

Kënga shpërndahej nga era e malit gjithandej.

ceshte kundrinori,cka eshte kundrinori i drejte, cfare eshte kundrinori i drejte, kundrinori i drejte shqip

• Kundrinori i drejtë është gjymtyrë e dytë e fjalisë që shënon objektin tek i cili kalon veprimi i shprehur nga folja.

Objekti mund të jetë frymor ose jofrymor.

• Kundrinori i drejtë u përgjigjet pyetjeve: kë?, cilin?, cilën?, çfarë?. Kundrinori i drejtë është një grup

emëror (i shprehur me një emër, një përemër ose një emër dhe një përcaktor) në rasën kallëzore pa parafjalë dhe që lidhet me një folje të formës veprore:

Era e marrë tundte rrapin e moçëm të Jubinës.


Në qoftë se fjalinë veprore me

kundrinor të drejtë e shndërrojmë në fjali pësore, kundrinori i drejtë bëhet

kryefjalë e foljes në formën pësore, kurse kryefjala, kundrinor me parafjalë:

Era e malit e shpërndante këngën gjithandej.

Kënga shpërndahej nga era e malit gjithandej.

ceshte kundrinori,cka eshte kundrinori i drejte, cfare eshte kundrinori i drejte, kundrinori i drejte shqip

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat