Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

HASAN ZYKO KAMBERI- Biografia dhe krijimtaria letrare

Lindi:1743, Starje të Kolonjës.
 
Shkollimi:medresen në lindje.
 
Aktivitetet: 1789 mercenari Ali Pashë Tepelenës në luftën e Smederevës.
 
Vdiq:mendohet për vitin 1810
 

 Krijimtaria letrare

Sipas temave ndahahet në temë : fetare dhe jofetare (laike).
 
Temë fetare:
 
1. “ilahi”, 1749
2. përmbledhje poezish “Mexhnua”, “ Mevludi” etj.
 
Temë jofetare:
 
Poezitë: Paraja, Bahti im, Trahani, Lufta Mbretërore (Seferi humajun), Gratë e va, 

Gjerdeku i vashës, Munafiku, Ty bota ta kanë zili dhe Vasijetname.

Hasan Zyko Kamberi,Hasan Zyko KAMBERI BIOGRAFIA,Krijimtari letrare Hasan Zyko Kamberi,veprat Hasan Zyko Kamberi
Lindi:1743, Starje të Kolonjës.
 
Shkollimi:medresen në lindje.
 
Aktivitetet: 1789 mercenari Ali Pashë Tepelenës në luftën e Smederevës.
 
Vdiq:mendohet për vitin 1810
 

 Krijimtaria letrare

Sipas temave ndahahet në temë : fetare dhe jofetare (laike).
 
Temë fetare:
 
1. “ilahi”, 1749
2. përmbledhje poezish “Mexhnua”, “ Mevludi” etj.
 
Temë jofetare:
 
Poezitë: Paraja, Bahti im, Trahani, Lufta Mbretërore (Seferi humajun), Gratë e va, 

Gjerdeku i vashës, Munafiku, Ty bota ta kanë zili dhe Vasijetname.

Hasan Zyko Kamberi,Hasan Zyko KAMBERI BIOGRAFIA,Krijimtari letrare Hasan Zyko Kamberi,veprat Hasan Zyko Kamberi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat