Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Gjuha shqipe dhe dialektet

Gjuha shqipe ka dy dialekte, dialektin e veriut ose gegërishten dhe dialektin e jugut ose toskërishten. 

Kufiri natyror që i ndan në vija të përgjithshme këto dialekte, është lumi i Shkumbinit. 

Në anën e djathtë të Shkumbinit shtrihet dialekti verior (gegërishtja), në anën e majtë të tij,dialekti jugor (toskërishtja).
 
Dallimet midis dialekteve të shqipes nuk janë të mëdha, folësit e tyre kuptohen pa vështirësi njeri me tjetrin.

Gjuha shqipe dhe dialektet,dialekte e gjuhes shqipe,gjuha shqipe dialekti, cilat jane dialektet e gjuhes shqip, dialekti shqip
Gjuha shqipe ka dy dialekte, dialektin e veriut ose gegërishten dhe dialektin e jugut ose toskërishten. 

Kufiri natyror që i ndan në vija të përgjithshme këto dialekte, është lumi i Shkumbinit. 

Në anën e djathtë të Shkumbinit shtrihet dialekti verior (gegërishtja), në anën e majtë të tij,dialekti jugor (toskërishtja).
 
Dallimet midis dialekteve të shqipes nuk janë të mëdha, folësit e tyre kuptohen pa vështirësi njeri me tjetrin.

Gjuha shqipe dhe dialektet,dialekte e gjuhes shqipe,gjuha shqipe dialekti, cilat jane dialektet e gjuhes shqip, dialekti shqip
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat