Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Fjalët e përbëra ose kompozitat

Formohen me bashkimin e dy fjalëve.

Mund të jenë emra, mbiemra dhe folje.

Kompozitat, tek të cilat fjala e dytë fillon me zanore, fjala e parë shkruhet pa ë (vetë -> vetushqyes).

Disa fjalë shkruhen me vizë në mes dhe lidhen me shkronjën o (tekniko-shkencor).

Nuk duhet ngatërruar kompozitat me fjalët e përngjitura
Formohen me bashkimin e dy fjalëve.

Mund të jenë emra, mbiemra dhe folje.

Kompozitat, tek të cilat fjala e dytë fillon me zanore, fjala e parë shkruhet pa ë (vetë -> vetushqyes).

Disa fjalë shkruhen me vizë në mes dhe lidhen me shkronjën o (tekniko-shkencor).

Nuk duhet ngatërruar kompozitat me fjalët e përngjitura
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi