Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ferit Lamaj(1955-jeton)- Biografia dhe Veprat

Ferit Lamaj u lind në Korçë, më 6 janar 1955. 

Kreu studimet e larta për gjuhë-letërsi shqipenë Tiranë. 

Lamaj është një nga fabulistët më të mirë shqiptarë.
 
Ka publikuar gjithsej 60 libra, në faqet e të cilëve renditen mbi 2 500 fabula. Disa nga
titujt e librave janë: “Në verë dhe në dimër”; “Në kopshtin zoologjik”; “Tosi me fustan”;
“Kush e hëngri mjaltin?”; “Gjelkokoshi zgjon derrkucin”; “Bilbili dhe gjinkalla”; “201 fabula”;“Dhelpra doganiere”; “Dhelpra e Trojës”; “Kafshët flasin”; “Bubi, beci dhe kaleci”; “1111 fabula”; “Papagalli pinguin”; “Një deve pranë Eifelit”; “Derri me tri këmbë”; “Gërvisht e gërvisht”; “Mikrofabula”; “Lakuriqi lakuriq”; “Miss Dhia”; “Mbreti xhuxh”; “Gici dhe polici” etj.

Ferit Lamaj biografia,Biografia Ferit Lamaj,Veprat Ferit Lamaj,Ferit Lamaj jeta dhe veprat,biografi Ferit Lamaj
Ferit Lamaj u lind në Korçë, më 6 janar 1955. 

Kreu studimet e larta për gjuhë-letërsi shqipenë Tiranë. 

Lamaj është një nga fabulistët më të mirë shqiptarë.
 
Ka publikuar gjithsej 60 libra, në faqet e të cilëve renditen mbi 2 500 fabula. Disa nga
titujt e librave janë: “Në verë dhe në dimër”; “Në kopshtin zoologjik”; “Tosi me fustan”;
“Kush e hëngri mjaltin?”; “Gjelkokoshi zgjon derrkucin”; “Bilbili dhe gjinkalla”; “201 fabula”;“Dhelpra doganiere”; “Dhelpra e Trojës”; “Kafshët flasin”; “Bubi, beci dhe kaleci”; “1111 fabula”; “Papagalli pinguin”; “Një deve pranë Eifelit”; “Derri me tri këmbë”; “Gërvisht e gërvisht”; “Mikrofabula”; “Lakuriqi lakuriq”; “Miss Dhia”; “Mbreti xhuxh”; “Gici dhe polici” etj.

Ferit Lamaj biografia,Biografia Ferit Lamaj,Veprat Ferit Lamaj,Ferit Lamaj jeta dhe veprat,biografi Ferit Lamaj
loading...

Related Posts :



Namazi

Syzat