Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Disa kokrra hurma me mëngjes

Pejgamberi i Allahut, salallahu alejhi ve selem, ka thënë: “Kush han shtatë hurma axhve në mëngjes, nuk do ta godas kurrfarë fatkeqësie dhe do të jetë i sigurt nga sihri tërë ditën”mutefekun alejhi.
“Oj Aishe, shtëpia ku nuk ka hurma është e urritur” transmeton Muslimi. Këtë e ka përsëritur dy-tri herë.
Aisha radijallahu anha, i ka thënë nipit të saj, Urves: “Ne, familja e të Dërguarit të Allahut, salallahu alejhi ve selem, kalonim një muaj të tërë e mos të kishim ndezur zjarr. Jetonim nga hurmat dhe uji”, transmeton Buhari dhe Muslimi.
Kur Pejgamberi salallahu alejhi ve selem, me gratë e tij ka mundur të jetojë një muaj apo dy nga hurmat dhe uji, kur myslimanët pushtuan një të katërtën e botës së banuar me njerëz për një të tretën e shekullit, ushtria e tyre shpeshherë nuk kishin mundësi t’u ofrojë më tepër se një pjatë me hurma dhe pak ujë, kur Allahu, subhanehui ve teala, i preferoi Merjemes ushqim të caktuar gjatë dhimbjeve të lindjes:
وَ هزي إليك بجذع النخلة تساقط عليك رطبا جنيا
“E ti shkunde trupin e hurmës se do të bijnë ty hurma të freskëta” merjem, 25.
Nuk ka dyshim se në hurma ka dobi të mëdha.
Habitem më njerëzit që vuajnë nga kapsllëku, ndërsa hurmat i kanë pranë tyre. Nëse ke probleme me kapësin, ha disa kokrra hurma në mëngjes. Shpesh në revistat e mjekësisë në Amerikë gjejmë reklama që thërrasin në konsumimin e hurmave të Kalifornisë për t’u shëruar nga kapsllëku nga i cili vuan 18% e banorëve amerikanë.
Është për tu habitur se si fabrikat amerikane të hurmave i vendosin në shishe të vogla sikur ilaçe dhe këto i paraqesin si ilaçe kundër kapsllëkut.
Hurmat janë të pasura me materie pejzore. Njëqind gramë hurma (që i përgjigjet 10-21 copë hurma) përmbajnë 8,5 gramë materie pejzore. Organizatat Ndërkombëtare të Shëndetësisë tani preferojnë konsumimin e e sasive të mëdha të pejzoreve, jo vetëm për t’u mbrojtur nga kapsllëku, por edhe për shkak dobive tjera të mëdha prej tyre.
Hurma është ushqim i përshtatshëm për njerëzit që vuajnë nga tensioni i lartë i gjakut. Ato përmbajnë sasi jashtëzakonisht të vogla të natriumit dhe janë të pasura me kalium.
Hulumtimet e reje shkencore i thërrasin njerëzit që vuajnë nga tensioni i lartë i gjakut të ushqehen me ushqime me më pak kripë dhe me më shumë kalium.
Pos kësaj hurmat janë të pasura edhe me një element shumë të rëndësishëm, e ai është magnezi.
Mungesa e magnezit është problem i cili i godet një numër të madh të atyre që përdorin tableta të digoksinit, apo mjetet që nxisin urinimin, si dhe ata që kanë probleme me zemrën. Hurma është e pasur edhe me hekur. Njëqind gramë hurma plotëson një të tretën e nevojës së hekurit për trupin. Më së tepërmi nevojë për hekur kanë njerëzit që janë në periudhën e pubertetit, pastaj gratë shtatzëna dhe njerëzit që kanë mungesë të hekurit në gjak nga shkaqe tjera.
Është e vërtetë thënia ku thuhet se hurma është mejdan e shumë mineraleve.
Prandaj, hurma le të jetë çdoherë prezent në shtëpinë tënde. Në mëngjes mund të hash disa kokrra hurma, e posaçërisht kur të shkosh në punë pa ngrënë mëngjes- kështu do të kesh sasi të mjaftueshme të kalorive. Njerëzit e sëmurë nga diabeti (sëmundja e sheqerit) duhet të ruhen nga konsumimi i tepërt i hurmave. Hurmat le t’ua zëvendësojnë ëmbëlsirat. Merr një apo dy hurma pas darke nlë vend të një çokollate apo të një kulaçi. Të vërtetën e ka thënë i dërguari i Allahut, salallahu alejhi ve selem: “Është e urritur shtëpia ku nuk ka hurma” , transmeton Muslimi.

hurmat,roli i hurmave,hurmat dhe mjekesi,mjekesi hurmat,roli i hurmave,hurmat roli,roli i hurmeve,arabia hurmat,roli mjekesor i hurmave,
Pejgamberi i Allahut, salallahu alejhi ve selem, ka thënë: “Kush han shtatë hurma axhve në mëngjes, nuk do ta godas kurrfarë fatkeqësie dhe do të jetë i sigurt nga sihri tërë ditën”mutefekun alejhi.
“Oj Aishe, shtëpia ku nuk ka hurma është e urritur” transmeton Muslimi. Këtë e ka përsëritur dy-tri herë.
Aisha radijallahu anha, i ka thënë nipit të saj, Urves: “Ne, familja e të Dërguarit të Allahut, salallahu alejhi ve selem, kalonim një muaj të tërë e mos të kishim ndezur zjarr. Jetonim nga hurmat dhe uji”, transmeton Buhari dhe Muslimi.
Kur Pejgamberi salallahu alejhi ve selem, me gratë e tij ka mundur të jetojë një muaj apo dy nga hurmat dhe uji, kur myslimanët pushtuan një të katërtën e botës së banuar me njerëz për një të tretën e shekullit, ushtria e tyre shpeshherë nuk kishin mundësi t’u ofrojë më tepër se një pjatë me hurma dhe pak ujë, kur Allahu, subhanehui ve teala, i preferoi Merjemes ushqim të caktuar gjatë dhimbjeve të lindjes:
وَ هزي إليك بجذع النخلة تساقط عليك رطبا جنيا
“E ti shkunde trupin e hurmës se do të bijnë ty hurma të freskëta” merjem, 25.
Nuk ka dyshim se në hurma ka dobi të mëdha.
Habitem më njerëzit që vuajnë nga kapsllëku, ndërsa hurmat i kanë pranë tyre. Nëse ke probleme me kapësin, ha disa kokrra hurma në mëngjes. Shpesh në revistat e mjekësisë në Amerikë gjejmë reklama që thërrasin në konsumimin e hurmave të Kalifornisë për t’u shëruar nga kapsllëku nga i cili vuan 18% e banorëve amerikanë.
Është për tu habitur se si fabrikat amerikane të hurmave i vendosin në shishe të vogla sikur ilaçe dhe këto i paraqesin si ilaçe kundër kapsllëkut.
Hurmat janë të pasura me materie pejzore. Njëqind gramë hurma (që i përgjigjet 10-21 copë hurma) përmbajnë 8,5 gramë materie pejzore. Organizatat Ndërkombëtare të Shëndetësisë tani preferojnë konsumimin e e sasive të mëdha të pejzoreve, jo vetëm për t’u mbrojtur nga kapsllëku, por edhe për shkak dobive tjera të mëdha prej tyre.
Hurma është ushqim i përshtatshëm për njerëzit që vuajnë nga tensioni i lartë i gjakut. Ato përmbajnë sasi jashtëzakonisht të vogla të natriumit dhe janë të pasura me kalium.
Hulumtimet e reje shkencore i thërrasin njerëzit që vuajnë nga tensioni i lartë i gjakut të ushqehen me ushqime me më pak kripë dhe me më shumë kalium.
Pos kësaj hurmat janë të pasura edhe me një element shumë të rëndësishëm, e ai është magnezi.
Mungesa e magnezit është problem i cili i godet një numër të madh të atyre që përdorin tableta të digoksinit, apo mjetet që nxisin urinimin, si dhe ata që kanë probleme me zemrën. Hurma është e pasur edhe me hekur. Njëqind gramë hurma plotëson një të tretën e nevojës së hekurit për trupin. Më së tepërmi nevojë për hekur kanë njerëzit që janë në periudhën e pubertetit, pastaj gratë shtatzëna dhe njerëzit që kanë mungesë të hekurit në gjak nga shkaqe tjera.
Është e vërtetë thënia ku thuhet se hurma është mejdan e shumë mineraleve.
Prandaj, hurma le të jetë çdoherë prezent në shtëpinë tënde. Në mëngjes mund të hash disa kokrra hurma, e posaçërisht kur të shkosh në punë pa ngrënë mëngjes- kështu do të kesh sasi të mjaftueshme të kalorive. Njerëzit e sëmurë nga diabeti (sëmundja e sheqerit) duhet të ruhen nga konsumimi i tepërt i hurmave. Hurmat le t’ua zëvendësojnë ëmbëlsirat. Merr një apo dy hurma pas darke nlë vend të një çokollate apo të një kulaçi. Të vërtetën e ka thënë i dërguari i Allahut, salallahu alejhi ve selem: “Është e urritur shtëpia ku nuk ka hurma” , transmeton Muslimi.

hurmat,roli i hurmave,hurmat dhe mjekesi,mjekesi hurmat,roli i hurmave,hurmat roli,roli i hurmeve,arabia hurmat,roli mjekesor i hurmave,
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat