Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Dionis Bubani (1926-2006)- Biografia

Dionis Bubani lindi në Bukuresht të Rumanisë, më 18 shtator 1926. 

Shkollimin fillor dhe tëmesëm e kreu po në Bukuresht. Ishte djali i Gjergj Bubanit, përkthyes, editor e publicist. 

Kurfamilja e tij u kthye në Shqipëri, Dionisi punoi në një punëtori biçikletash, shiti cigare rrugëvee nëpër kafene, por punoi edhe si kartelist, madje edhe si daktilograf në Ministrinë e Jashtme.
 

Meqë ishte djali i publicistit, ai filloi të merret edhe me shkrime. Në fillim, punimet e veta i
botoi në “Letrari i ri” dhe “Rinia”, ndërsa në vitin 1846 filloi të bashkëpunonte me revistën humoristike “Hosteni”, redaktor i së cilës u bë më vonë. 


Më voni ai studio filologji. 

Gjatë punës së tij krijuese, Dionis Bubani u mor me publicistikë, satirë, humor dhe letërsi për fëmijë e për të rritur, përkthime dhe me shkrimin e komedive. 

Vdiq në Tiranë, më 10 shkurt 2006.

ku lindi Dionis Bubani,Dionis Bubani biografia,biografia Dionis Bubani,kur vdiq Dionis Bubani,Jeta dhe Veprat Dionis Bubani
Dionis Bubani lindi në Bukuresht të Rumanisë, më 18 shtator 1926. 

Shkollimin fillor dhe tëmesëm e kreu po në Bukuresht. Ishte djali i Gjergj Bubanit, përkthyes, editor e publicist. 

Kurfamilja e tij u kthye në Shqipëri, Dionisi punoi në një punëtori biçikletash, shiti cigare rrugëvee nëpër kafene, por punoi edhe si kartelist, madje edhe si daktilograf në Ministrinë e Jashtme.
 

Meqë ishte djali i publicistit, ai filloi të merret edhe me shkrime. Në fillim, punimet e veta i
botoi në “Letrari i ri” dhe “Rinia”, ndërsa në vitin 1846 filloi të bashkëpunonte me revistën humoristike “Hosteni”, redaktor i së cilës u bë më vonë. 


Më voni ai studio filologji. 

Gjatë punës së tij krijuese, Dionis Bubani u mor me publicistikë, satirë, humor dhe letërsi për fëmijë e për të rritur, përkthime dhe me shkrimin e komedive. 

Vdiq në Tiranë, më 10 shkurt 2006.

ku lindi Dionis Bubani,Dionis Bubani biografia,biografia Dionis Bubani,kur vdiq Dionis Bubani,Jeta dhe Veprat Dionis Bubani
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat