Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është katalepsia ?

Katalepsia është gjendje, që karakterizohet nga ngrirje muskulare e qëndrueshme për një kohë relativisht të gjatë.

Në gjendjet kataleptike, pacienti nuk reagon ndaj stimujve të jashtëm, për shkak të rënies së ndjeshmërisë ndaj ngacmuesve dhe dhimbjes. 

Është simptomë e çrregullimeve nervore organike dhe shpeshherë realizohet nën efektin e hipnozës.

 Mund të shkaktohet edhe nga antipsikotikë si; Haloperidoli. 

Simptomat e katalepsisë janë; ngrirje trupore dhe të gjymtyrëve, mosreagim ndaj ngacmuesve, humbje e kontrollit muskular, (fleksibiliteti i dylltë) si dhe ngadalësim i funksioneve trupore. 

Nuk duhet ngatërruar termi me katapleksinë. 

cka eshte katelepsia,katelepsia shqip,katalepsia,cfare eshte katalepsia,ceshte katalepsia,katalepsi shqip,simptomat katalepsia,shenjat katalepsia,qka eshte katalepsia,qfare eshte katalepsia,qeshte katalepsia shqip
Katalepsia është gjendje, që karakterizohet nga ngrirje muskulare e qëndrueshme për një kohë relativisht të gjatë.

Në gjendjet kataleptike, pacienti nuk reagon ndaj stimujve të jashtëm, për shkak të rënies së ndjeshmërisë ndaj ngacmuesve dhe dhimbjes. 

Është simptomë e çrregullimeve nervore organike dhe shpeshherë realizohet nën efektin e hipnozës.

 Mund të shkaktohet edhe nga antipsikotikë si; Haloperidoli. 

Simptomat e katalepsisë janë; ngrirje trupore dhe të gjymtyrëve, mosreagim ndaj ngacmuesve, humbje e kontrollit muskular, (fleksibiliteti i dylltë) si dhe ngadalësim i funksioneve trupore. 

Nuk duhet ngatërruar termi me katapleksinë. 

cka eshte katelepsia,katelepsia shqip,katalepsia,cfare eshte katalepsia,ceshte katalepsia,katalepsi shqip,simptomat katalepsia,shenjat katalepsia,qka eshte katalepsia,qfare eshte katalepsia,qeshte katalepsia shqip
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat