Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është delirium tremens ?

Delirium tremens është episod akut i deliriumit, qё shkaktohet tek alkoolistёt, të cilët kanё pёrdorur pёr kohё tё gjatё nё mёnyrё konstante sasi tё konsiderueshme alkooli. 

Delirium tremens shkaktohet edhe nga ndёrprerja ose abstinenca nga barnat benzodiazepinike dhe barbituratet. 

Shoqërohet me; dridhje të duarve, të vjella, ankth ekstrem, çrregullime të perceptimit, puls të shpejtë e të dobët, rёnie e tensionit arterial, frymёmarrje jo e thellё, dobёsi e theksuar trupore, djersitje, konfuzion mendore deri koma, nёse nuk trajtohet nё kohё. 

Pёrbёn njё urgjencё psikiatrike. 

Delirium tremens, haset në literaturën mjekësore, që në vitin 1813, e përshkruar nga Pearson. 

ceshte delirium tremens,cka eshte delirium tremens,cfare eshte delirium tremens,delirium tremens shqip,delirium tremens simptomat,simptomat dhe shenjat delirium tremens
Delirium tremens është episod akut i deliriumit, qё shkaktohet tek alkoolistёt, të cilët kanё pёrdorur pёr kohё tё gjatё nё mёnyrё konstante sasi tё konsiderueshme alkooli. 

Delirium tremens shkaktohet edhe nga ndёrprerja ose abstinenca nga barnat benzodiazepinike dhe barbituratet. 

Shoqërohet me; dridhje të duarve, të vjella, ankth ekstrem, çrregullime të perceptimit, puls të shpejtë e të dobët, rёnie e tensionit arterial, frymёmarrje jo e thellё, dobёsi e theksuar trupore, djersitje, konfuzion mendore deri koma, nёse nuk trajtohet nё kohё. 

Pёrbёn njё urgjencё psikiatrike. 

Delirium tremens, haset në literaturën mjekësore, që në vitin 1813, e përshkruar nga Pearson. 

ceshte delirium tremens,cka eshte delirium tremens,cfare eshte delirium tremens,delirium tremens shqip,delirium tremens simptomat,simptomat dhe shenjat delirium tremens
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat