Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është autizmi ?

Autizmi paraqet fenomen të ndërlikuar psikik i cili dominohet nga bota e brendshme. 

Paraqet ndërprerje kontakti me botën e jashtme, është tërheqje nga realiteti dhe kthim kah vetja. 

Cilësohet me vështirësi në komunikim, çrregullim në interaksionet sociale, shumë shpesh repertor repetitiv motorik (lëvizje stereotipe të përsëritura). 

Autizmi është shprehje e regresionit sinjifikant të funksioneve psikike tanimë të arritura. 

Kryesisht paraqitet tek femijët pas moshës tre vjeçare por mund të haset edhe si pjesë e pasqyrës komplekse klinike të skizofrenisë. 

cka eshte autizmi,cfare eshte autizmi,autizmi shqip,cka quajme autizmi, autizmi si semundje, cfare eshte autizmi, autizmi shqip, c'eshte autizmi, autizem, autizmi definicion, cfare eshte autizem, autizmi mjekesi
Autizmi paraqet fenomen të ndërlikuar psikik i cili dominohet nga bota e brendshme. 

Paraqet ndërprerje kontakti me botën e jashtme, është tërheqje nga realiteti dhe kthim kah vetja. 

Cilësohet me vështirësi në komunikim, çrregullim në interaksionet sociale, shumë shpesh repertor repetitiv motorik (lëvizje stereotipe të përsëritura). 

Autizmi është shprehje e regresionit sinjifikant të funksioneve psikike tanimë të arritura. 

Kryesisht paraqitet tek femijët pas moshës tre vjeçare por mund të haset edhe si pjesë e pasqyrës komplekse klinike të skizofrenisë. 

cka eshte autizmi,cfare eshte autizmi,autizmi shqip,cka quajme autizmi, autizmi si semundje, cfare eshte autizmi, autizmi shqip, c'eshte autizmi, autizem, autizmi definicion, cfare eshte autizem, autizmi mjekesi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat