Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është adrenalina apo epinefrina ?

Sinonim; epinefrinë; nga greqishtja e vjetёr ἐπί (“mbi”) + νεφρός (“‘veshkё”).
 

1.Është aminё biogjene, hormon i grupit tё katekolaminave, qё ka funksion neurotransmetues. Prodhohet nga gjёndrra mbiveshkore dhe sintetizohet nga Norepinefrina.
 

2. bar, qё pёrdoret si nxitёs i zemrёs, enёngushtues (vazo-konstriktor) i enёve tё gjakut dhe relaksues i bronkeve.

cka eshte adrenalina,ceshte adrenalina,cfare eshte adrenalina,adrenalina shqip,cka quajme adrenaline,adrenalina ne shqip,cka quajme adrenaline,ceshte epinefrina,epinefrina shqip,cka eshte epinefrina,roli i adrenalines,cili eshte roli i adrenalines,epinefrina roli
Sinonim; epinefrinë; nga greqishtja e vjetёr ἐπί (“mbi”) + νεφρός (“‘veshkё”).
 

1.Është aminё biogjene, hormon i grupit tё katekolaminave, qё ka funksion neurotransmetues. Prodhohet nga gjёndrra mbiveshkore dhe sintetizohet nga Norepinefrina.
 

2. bar, qё pёrdoret si nxitёs i zemrёs, enёngushtues (vazo-konstriktor) i enёve tё gjakut dhe relaksues i bronkeve.

cka eshte adrenalina,ceshte adrenalina,cfare eshte adrenalina,adrenalina shqip,cka quajme adrenaline,adrenalina ne shqip,cka quajme adrenaline,ceshte epinefrina,epinefrina shqip,cka eshte epinefrina,roli i adrenalines,cili eshte roli i adrenalines,epinefrina roli
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat