Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Abstinenca

Abstinenca është kriza e varёsisё ose zvjerdhja nga drogat apo barnat qetёsuese.
 
Shkaktohet nga ndërprerja e menjёhershme apo mosmarrja e një lënde të caktuar si: drogat, pijet, ndaj të cilave është krijuar varësi.
 
Sindroma e abstinencёs, shoqёrohet me: dhimbje koke, pagjumësi, frikë, ankth, rrahje tё shpeshta zemre, mërzitje dhe mungesë humori. hiperaktivitet, gjendje alarmi, irritim, ndjenjë të përzierash, dhimbje artikulare dhe barku, etj. 

Shpeshherё, krizat e abstinencës, mund të përfundojnё me ndryshime të rëndësishme nё sjellje si psh; sjellje agresive deri në komplikacione serioze për jetën.

cka eshte abstinenca,abstinenca shqip,cfare eshte abstinenca,abstinenca shqip,abstinence shqip,ceshte abstinenca,abstinence
Abstinenca është kriza e varёsisё ose zvjerdhja nga drogat apo barnat qetёsuese.
 
Shkaktohet nga ndërprerja e menjёhershme apo mosmarrja e një lënde të caktuar si: drogat, pijet, ndaj të cilave është krijuar varësi.
 
Sindroma e abstinencёs, shoqёrohet me: dhimbje koke, pagjumësi, frikë, ankth, rrahje tё shpeshta zemre, mërzitje dhe mungesë humori. hiperaktivitet, gjendje alarmi, irritim, ndjenjë të përzierash, dhimbje artikulare dhe barku, etj. 

Shpeshherё, krizat e abstinencës, mund të përfundojnё me ndryshime të rëndësishme nё sjellje si psh; sjellje agresive deri në komplikacione serioze për jetën.

cka eshte abstinenca,abstinenca shqip,cfare eshte abstinenca,abstinenca shqip,abstinence shqip,ceshte abstinenca,abstinence
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat