Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Toksinat ne tymin e duhanit (efektet e katranit)

Toksinat ne tymin  e duhanit (efektet e katranit)

Tar eshte term qe perdoret per te pershkruar te gjthe substancat kancerogjene qe permbane tymi I duhanit qe te formojne nje lende te ngjitshme te ngjashme me katranin brenda mushkerive
Duhani eshte burimi I vetem natyral I nikotines dhe cigaret pershkruhen si mjet per te transportuar ate. Nikotina eshte nje substance e pazakont sepse mund te veproje si stimulues dhe qetesues kur absorbohet nga trupi.Nikotina arrin ne tru per 10-20 sec. aty ajo ndryshon aktivitetin metabolik dhe elektrik te trurit si dhe rregullon aktivitetin e hormoneve dhe neurotransmetuesve. Keto ndryshime japin keto efekte negative ne organizem
• Rrisin ritmin e zemres 5 deri ne 10 rrahje ne min. pershkak te clirimit te hormonit ta stresit (adrenalines)
• Ngushtimin e eneve te gjakut qe rezulton ne rritje te presionit te gjakut
• Grumbullim i madh pllakezave te gjakut qe mund te shkaktoje tromboze, emboli(bllokim I eneve te gjakut) apo dhe infarkt
• Shtim ta sasise se peshtymes dhe ndjerses se prodhuar
• Shtim te aktivitetit te zorreve cka mund te shkaktoje diare
• Shtim te sekrecioneve bronkiale dhe dobesim te muskujve respirator
• Stimulim ne sistemin nervor qendror qe ne doza te larta shkakton nauze, tremor apo edhe konvulzione
• Shtim I glukozes ne gjak dhe ulje te nivelit te insulines., prandaj shume duhanpiresa e kane paksa me te larte nivelin e glukozes ne gjak (hiperglikemi)

toksinat e duhanit, duhani dhe toksinat, efektet e katranit, katrani dhe efektet e tij, cka bon katrani
Toksinat ne tymin  e duhanit (efektet e katranit)

Tar eshte term qe perdoret per te pershkruar te gjthe substancat kancerogjene qe permbane tymi I duhanit qe te formojne nje lende te ngjitshme te ngjashme me katranin brenda mushkerive
Duhani eshte burimi I vetem natyral I nikotines dhe cigaret pershkruhen si mjet per te transportuar ate. Nikotina eshte nje substance e pazakont sepse mund te veproje si stimulues dhe qetesues kur absorbohet nga trupi.Nikotina arrin ne tru per 10-20 sec. aty ajo ndryshon aktivitetin metabolik dhe elektrik te trurit si dhe rregullon aktivitetin e hormoneve dhe neurotransmetuesve. Keto ndryshime japin keto efekte negative ne organizem
• Rrisin ritmin e zemres 5 deri ne 10 rrahje ne min. pershkak te clirimit te hormonit ta stresit (adrenalines)
• Ngushtimin e eneve te gjakut qe rezulton ne rritje te presionit te gjakut
• Grumbullim i madh pllakezave te gjakut qe mund te shkaktoje tromboze, emboli(bllokim I eneve te gjakut) apo dhe infarkt
• Shtim ta sasise se peshtymes dhe ndjerses se prodhuar
• Shtim te aktivitetit te zorreve cka mund te shkaktoje diare
• Shtim te sekrecioneve bronkiale dhe dobesim te muskujve respirator
• Stimulim ne sistemin nervor qendror qe ne doza te larta shkakton nauze, tremor apo edhe konvulzione
• Shtim I glukozes ne gjak dhe ulje te nivelit te insulines., prandaj shume duhanpiresa e kane paksa me te larte nivelin e glukozes ne gjak (hiperglikemi)

toksinat e duhanit, duhani dhe toksinat, efektet e katranit, katrani dhe efektet e tij, cka bon katrani
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat