Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ndalimi i duhanit ne disa vende te botes


Ndalimi i duhanit ne disa vende te botes

Ne tere Angline eshte e ndaluar pirja e duhanit ne kafiteri, vende pune dhe hapsirat publike pasi ligji I ndalon – ka hyre ne fuqi. Anglia me kete e ndjek shembullin e Irlandes Veriore, Skocise dhe Wellsit. 

Sipas ligjeve te reja, denimi permosrespektimin e ligjit eshte 400 euro, ndersa per punedhenesin qe nuk do te vendos mbishkrimin “ NDALOHET PIRJA E DUHANIT” ndeshkimi do te arrij me shume se 1000 funta.
 
Edhe turqia ndjek po te njejten rruge
 
Edhe ne shqiperieshte ligji i duhanit legjitimisht
I njohur si Ligji per Mbrojtjen e Shendetit nga roduktet e duhanit i cili ka hy ne fuqi me 26.V. 2007
 
Nenet kryesore te ketij ligji kane te bejne me ndalimin  e pirjes se duhanit ne mjediset publike dhe te mbyllura dhe ndalimin e reklamave.
 
Nese dikush kapet duke pire duhan  ne nje mjedis te mbyllur  denimi i vendost pronarit  dhe denimi eshte 50000 leke  ndersa per reklame denimi eshte 3000 leke. 

ndalimi i duhanit, ndalimi i pirjes se duhanit, duhani dhe ndalimi i pirjes

Ndalimi i duhanit ne disa vende te botes

Ne tere Angline eshte e ndaluar pirja e duhanit ne kafiteri, vende pune dhe hapsirat publike pasi ligji I ndalon – ka hyre ne fuqi. Anglia me kete e ndjek shembullin e Irlandes Veriore, Skocise dhe Wellsit. 

Sipas ligjeve te reja, denimi permosrespektimin e ligjit eshte 400 euro, ndersa per punedhenesin qe nuk do te vendos mbishkrimin “ NDALOHET PIRJA E DUHANIT” ndeshkimi do te arrij me shume se 1000 funta.
 
Edhe turqia ndjek po te njejten rruge
 
Edhe ne shqiperieshte ligji i duhanit legjitimisht
I njohur si Ligji per Mbrojtjen e Shendetit nga roduktet e duhanit i cili ka hy ne fuqi me 26.V. 2007
 
Nenet kryesore te ketij ligji kane te bejne me ndalimin  e pirjes se duhanit ne mjediset publike dhe te mbyllura dhe ndalimin e reklamave.
 
Nese dikush kapet duke pire duhan  ne nje mjedis te mbyllur  denimi i vendost pronarit  dhe denimi eshte 50000 leke  ndersa per reklame denimi eshte 3000 leke. 

ndalimi i duhanit, ndalimi i pirjes se duhanit, duhani dhe ndalimi i pirjes
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat