Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Lufta e fundit në Kosovë - poezi nga Merxhan Avdyli

Lufta e fundit në Kosovë - poezi nga Merxhan Avdyli

Para luftës së fundit në Kosovë
Shqiptarët kishin dy ideale
Mësimet e gjata shkollore
Për kalimin e jetës nën robëri
Dhe ëndrrat e tyre shekullore
Për ndërtimin e jetës në liri

Kur krisi lufta e fundit në Kosovë
Shqiptarët mençurisht si gjithnjë
Egërsinë e robërisë e sfiduan
Dhe sërish dy ideale i ndërtuan
Për ikjen nga lufta me shpejtësi
Dhe për fitoren e së shenjtës liri.

Kur u krye lufta e fundit në Kosovë
Shqiptarët u kthyen fitimtarë
Mbi idealet e tyre ngadhënjimtarë
Duke shkelur deri në shpërfillje
Ikjen biblike dhe mësimin e robërisë
Ëndrrat e moçme dhe bimën e lirisë.

poezi nga Merxhan Avdyli, Merxhan Avdyli Poezi
Lufta e fundit në Kosovë - poezi nga Merxhan Avdyli

Para luftës së fundit në Kosovë
Shqiptarët kishin dy ideale
Mësimet e gjata shkollore
Për kalimin e jetës nën robëri
Dhe ëndrrat e tyre shekullore
Për ndërtimin e jetës në liri

Kur krisi lufta e fundit në Kosovë
Shqiptarët mençurisht si gjithnjë
Egërsinë e robërisë e sfiduan
Dhe sërish dy ideale i ndërtuan
Për ikjen nga lufta me shpejtësi
Dhe për fitoren e së shenjtës liri.

Kur u krye lufta e fundit në Kosovë
Shqiptarët u kthyen fitimtarë
Mbi idealet e tyre ngadhënjimtarë
Duke shkelur deri në shpërfillje
Ikjen biblike dhe mësimin e robërisë
Ëndrrat e moçme dhe bimën e lirisë.

poezi nga Merxhan Avdyli, Merxhan Avdyli Poezi
loading...

Related Posts :



Namazi

Syzat