Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Një natë pa gjumë - Migjeni

Një natë pa gjumë - Migjeni
Pak dritë ! Pak dritë! Pak dritë, o shok, o vëlla.
të lutem pak dritë në kët natë kur shpirti vuen,
kur të dhemb e s’di ç’të dhemb, e syni gjum nuk ka,
urren, nuk din ç’urren, don e s’din se ç’don.
Pak dritë! O burrë! O hero! Nga do që të jeshë!...
burrë që shkatërron edhe që ndërton sërish!
pak dritë vetëm, të lutem mëshirë të kesh
se do të çmendem në këtë natë pa gjumë dhe pa pishë.
Oh! Ta kishe pishën të madhe edhe të ndezun!
me flakën e pishës në qiellin e kësaj nate
ta shkruejshe kushtrimin... Ehu Burrë i tretun!
do ta shifsha vallen tande në maje të një shpate.
Por pishë nuk kam e vëtëm janë burrat, shokët...
dergjem n’errësinë pa gjumë dhe pa dritë...
askush s’më ndigjon, çirrem kot më kot...
hesht more, hesht! Por qindro o shpirt.
Gjeli këndon dhe thotë se asht afër drita
gjel rren a s’rren? Cila asht fjala jote?
kur ti këndon thonë se asht afër drita...
por un s’besoj sonte në fjalët e ksaj bote.
Hiqmuni qafet! Mendime,
o jastek ty të rroki, të përqafoj si shpëtimin,
më fal ate që due: gjumin dhe andrrimin

vjersha nga Migjeni, vjershe Migjeni, Migjeni vjersha, nje nate pa gjume Migjeni
loading...
Një natë pa gjumë - Migjeni
Pak dritë ! Pak dritë! Pak dritë, o shok, o vëlla.
të lutem pak dritë në kët natë kur shpirti vuen,
kur të dhemb e s’di ç’të dhemb, e syni gjum nuk ka,
urren, nuk din ç’urren, don e s’din se ç’don.
Pak dritë! O burrë! O hero! Nga do që të jeshë!...
burrë që shkatërron edhe që ndërton sërish!
pak dritë vetëm, të lutem mëshirë të kesh
se do të çmendem në këtë natë pa gjumë dhe pa pishë.
Oh! Ta kishe pishën të madhe edhe të ndezun!
me flakën e pishës në qiellin e kësaj nate
ta shkruejshe kushtrimin... Ehu Burrë i tretun!
do ta shifsha vallen tande në maje të një shpate.
Por pishë nuk kam e vëtëm janë burrat, shokët...
dergjem n’errësinë pa gjumë dhe pa dritë...
askush s’më ndigjon, çirrem kot më kot...
hesht more, hesht! Por qindro o shpirt.
Gjeli këndon dhe thotë se asht afër drita
gjel rren a s’rren? Cila asht fjala jote?
kur ti këndon thonë se asht afër drita...
por un s’besoj sonte në fjalët e ksaj bote.
Hiqmuni qafet! Mendime,
o jastek ty të rroki, të përqafoj si shpëtimin,
më fal ate që due: gjumin dhe andrrimin

vjersha nga Migjeni, vjershe Migjeni, Migjeni vjersha, nje nate pa gjume Migjeni
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat