Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Lavdi Zotit- poezi islame nga Mexhid Yvejsi

Lavdi Zotit- poezi islame nga Mexhid Yvejsi


Lavdi paç i Madhi Zot
Je plotë Mëshirë e Mirësi,
Asgjë nuk krijove kot
Ne t’paskajshmen gjithësi.

Je burim i dashurisë
Rrugën prej Ademit e trasuat,
Besimit,Paqjes,Drejtësisë
Mos t’i ndahemi na urdhëruat.

Për çdo popull dërguat
Nga një pejgamber,
Disave edhe libra u dhuruat
Që të ketë dritë përherë.

Musai, Dauti dhe Isaja
Me Teurat,Zebur dhe Ungjill,
Vula e tyre-Muhammed Mustafaja
Me Kur’an si Hënë e Diell.

E para fjalë që na zbuluat
Ikre! Mëso! N’emër të Perëndisë,
Sheriatin – Ligj e pruat
Për të mbarën e njerzisë.

Njerëzinë në fise e kombe i ke ndarë
Që të njihemi më mirë,
Por,të lutemi e bashkoni kombin shqiptar
E mos të jetë më në errësirë.

Lavdi paç i Madhi Zot
Në rrugë të mbarë na drejto,
Se t’mirat s’mund t’i numëroj dot
Veç në fenë Islame na udhëzo. 
poezi islame, poezi islame, poezia islame, islami ne Kosove,vjersha islame, vargje islame, vargje islame, shkrime islame, perkujtim dhe falenderim per Allahun,vjershe islame, vjersha islame, poezi me permbajtje islame, poezi te bukura islame, poezia e bukur islame,lavdi Zotit, poezi dhe vargje islame, vargu islam, lavdia e Zotit,  
Lavdi Zotit- poezi islame nga Mexhid Yvejsi


Lavdi paç i Madhi Zot
Je plotë Mëshirë e Mirësi,
Asgjë nuk krijove kot
Ne t’paskajshmen gjithësi.

Je burim i dashurisë
Rrugën prej Ademit e trasuat,
Besimit,Paqjes,Drejtësisë
Mos t’i ndahemi na urdhëruat.

Për çdo popull dërguat
Nga një pejgamber,
Disave edhe libra u dhuruat
Që të ketë dritë përherë.

Musai, Dauti dhe Isaja
Me Teurat,Zebur dhe Ungjill,
Vula e tyre-Muhammed Mustafaja
Me Kur’an si Hënë e Diell.

E para fjalë që na zbuluat
Ikre! Mëso! N’emër të Perëndisë,
Sheriatin – Ligj e pruat
Për të mbarën e njerzisë.

Njerëzinë në fise e kombe i ke ndarë
Që të njihemi më mirë,
Por,të lutemi e bashkoni kombin shqiptar
E mos të jetë më në errësirë.

Lavdi paç i Madhi Zot
Në rrugë të mbarë na drejto,
Se t’mirat s’mund t’i numëroj dot
Veç në fenë Islame na udhëzo. 
poezi islame, poezi islame, poezia islame, islami ne Kosove,vjersha islame, vargje islame, vargje islame, shkrime islame, perkujtim dhe falenderim per Allahun,vjershe islame, vjersha islame, poezi me permbajtje islame, poezi te bukura islame, poezia e bukur islame,lavdi Zotit, poezi dhe vargje islame, vargu islam, lavdia e Zotit,  
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat