Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Kompozicioni i veprës epike

Kompozicioni i veprës epike

Etapat e zhvillimit të veprimit në veprën epike janë:
 
Paraqitja e veprimit - është etapë e zhvillimit të veprimit, që ndodh në fillim të veprës.
 
Thurja e veprimit, është shtytja themelore e zhvillimit të veprimit të ardhshëm (nis me motiv të ri dhe mbaron me shfaqjen e kulminacionit)
 
Kulminacioni shfaqet atëherë kur konflikti i thurur në veprim merr përmasa më të gjera, pra arrin shkallën më të lartë (tani zhvillohet beteja vendimtare mes personazheve në konflikt).
 
Peripecia - është ajo etapë e zhvillimit të veprimit, që shënon një kthesë të papritur.
 
Shthurja e veprimit - është etapa përfundimtare.
Kompozicioni i veprës epike

Etapat e zhvillimit të veprimit në veprën epike janë:
 
Paraqitja e veprimit - është etapë e zhvillimit të veprimit, që ndodh në fillim të veprës.
 
Thurja e veprimit, është shtytja themelore e zhvillimit të veprimit të ardhshëm (nis me motiv të ri dhe mbaron me shfaqjen e kulminacionit)
 
Kulminacioni shfaqet atëherë kur konflikti i thurur në veprim merr përmasa më të gjera, pra arrin shkallën më të lartë (tani zhvillohet beteja vendimtare mes personazheve në konflikt).
 
Peripecia - është ajo etapë e zhvillimit të veprimit, që shënon një kthesë të papritur.
 
Shthurja e veprimit - është etapa përfundimtare.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat