Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Faik Konica (1875 – 1942) - Biografia

Faik Konica (1875 – 1942) - Biografia

Është njëri nga lëvruesit më të mëdhenj të gjuhës shqipe, publicist, studiues dhe përkthyes. 

Lindi në Konicë në vitin 1875. 

Në vendlindje mori mësimet e para në gjuhën turke, arabe dhe greke. 

Studioi në liceun e Stambollit dhe i përfundoi në Francë.

 Në Bruksel drejtoi gazetën “Dielli” dhe më pas “Trumbeta e Krujës”. 

Qe sekretar i përgjithshëm i Federatës “Vatra”. 

Mbrojti çështjen shqiptare në Konferencën e Amasadorëve në Londër.

 Ka shkruar: “Nën hijen e urmave” (1924), “Doktor Gjilpëra, zbulon rrënjët e dramës së
Mamurrasit”, “Katër përralla nga Zullulandi”, “Shqipëria si m’u duk...”. 

La në dorëshkrim të shkruar anglisht veprën: “Shqipëra – kopshti shkëmbor i Evropës Juglindore” e cila u botua në vitin 1957.

 Ka shkruar edhe shumë artikuj, pamflete, shënime, ese etj. 

Vdiq në vitin 1942 në Amerikë.

Lexo edhe këto artikuj:

Doktor Gjilpëra

Katër përrallat e Zulullandit
Faik Konica (1875 – 1942) - Biografia

Është njëri nga lëvruesit më të mëdhenj të gjuhës shqipe, publicist, studiues dhe përkthyes. 

Lindi në Konicë në vitin 1875. 

Në vendlindje mori mësimet e para në gjuhën turke, arabe dhe greke. 

Studioi në liceun e Stambollit dhe i përfundoi në Francë.

 Në Bruksel drejtoi gazetën “Dielli” dhe më pas “Trumbeta e Krujës”. 

Qe sekretar i përgjithshëm i Federatës “Vatra”. 

Mbrojti çështjen shqiptare në Konferencën e Amasadorëve në Londër.

 Ka shkruar: “Nën hijen e urmave” (1924), “Doktor Gjilpëra, zbulon rrënjët e dramës së
Mamurrasit”, “Katër përralla nga Zullulandi”, “Shqipëria si m’u duk...”. 

La në dorëshkrim të shkruar anglisht veprën: “Shqipëra – kopshti shkëmbor i Evropës Juglindore” e cila u botua në vitin 1957.

 Ka shkruar edhe shumë artikuj, pamflete, shënime, ese etj. 

Vdiq në vitin 1942 në Amerikë.

Lexo edhe këto artikuj:

Doktor Gjilpëra

Katër përrallat e Zulullandit
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat