Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Çka është rima? ~ Rapitful Shqip

Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Na ndiqni me email - Follow by Email - Merr njoftime për postimet e reja

Çka është rima?

Çka është rima?

Rima është veçori e llojeve letrare në vargje.

Rima krijon harmoni mes vargjeve.

Kjo arrihet kur rrokjet e fundit të vargjeve përputhen në rimë dhe ngjajshmëri, krijojnë muzikalitet dhe harmoni tingujsh. 

Në strofën e parë vargu i parë përputhet me të tretin, kurse i dyti përputhet me vargun e katërt - (ABAB). 

Këtë rimë e qujamë të alternuar.

 Kemi edhe rimë të kryqëzuar kur vargu i parë përputhet me vargun e katërt, kurse vargu i dytë përputhet me të tretin - ( ABBA).

cka eshte rima, ceshte rima, cfare eshte rima, cka eshte fjala rime, rima definicioni, rima shqip, fjala rime shqipe, cilat jane llojet e rimes, rima ne gjuhen shqipe, fjala rime, rima ne shqip, qka osht rima, qka eshte rima, c'eshte rima,
       
   
Lexo edhe:
Scoop.it
  •