Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është poema

                   Çka është poema

Poema është një nga llojet e gjinisë epiko-lirike tregimtare e letërsisë.  

Tregimi thurret gjithmonë në vargje

Ka një subjekt të caktuar. 

Mund të tregohet edhe një ngjarje historike, por kurdoherë në vargje

Ngjarjet dhe personazhet në poemë paraqiten në mënyrë hiperbolike dhe të idealizuar.

qka eshte poema,cfare eshte poema, ceshte poema, c eshte poema,poema shqip
loading...
                   Çka është poema

Poema është një nga llojet e gjinisë epiko-lirike tregimtare e letërsisë.  

Tregimi thurret gjithmonë në vargje

Ka një subjekt të caktuar. 

Mund të tregohet edhe një ngjarje historike, por kurdoherë në vargje

Ngjarjet dhe personazhet në poemë paraqiten në mënyrë hiperbolike dhe të idealizuar.

qka eshte poema,cfare eshte poema, ceshte poema, c eshte poema,poema shqip
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat