Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Çka është kallëzimi popullor ? ~ Rapitful Shqip

Çka është kallëzimi popullor ?


 Çka është kallëzimi popullor ?


Kallëzimi popullor është rrëfim i shkurtër që tregon vetë populli përkitazi me ngjarje të ndryshme, që i kanë ndodhur atij.

Ai ndryshon prej përrallës(shih edhe Përralla ) sepse ngjarjet e tij janë realiste, aso që vërtet kanë ndodhur, kurse ngjarjet e përrallave mund të jenë, në pjesën më të madhe, të trilluara dhe me elemente fantastike.

 Po kështu, personazhet e kallëzimeve janë njerëz të rëndomtë, që i hasim në jetën e përditshme, kurse ato të përrallave, janë njerëz të jashtëzakonshëm, që dallohen me ndonjë cilësi nga rrethi i tyre.

 Në anën tjetër, edhe shtazët e shpendët janë fytyra të shpeshta në përralla.

Shih edhe: Përralla

cka eshte kallzimi popullore, qka eshte kallzimi, qka osht kallzimi, kallzime popullore, qka jane kallzimet popullore, kallzim popullor, cfare eshte kallzimi popullor, ceshte kallzimi popullor
  •