Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është fjalia pyetëse ?

Çka është fjalia pyetëse ?Fjalia pyetëse përdoret për të pyetur për diçka që folësi nuk e di ose e di pjesërisht dhe pret prej bashkëbiseduesit një përgjigje. 

Këto fjali përdoren dendur në dialog, sepse bashkëbiseduesit për çdo pyetje që bëjnë, presin një përgjigje.
 
Dallohen tri lloje fjalish pyetëse:
 
Fjali pyetëse tërësore
Fjali pyetëse të pjesshme
Fjali pyetëse retorike. 


Fjalia është pyetëse tërësore, kur bashkëbiseduesi i përgjigjet pyetjes me po, jo ose me foljen e fjalisë pyetëse:

- Ishe sot te mjeku? Po. (Isha.)
 
Fjalia është pyetëse e pjesshme, kur folësi ka njohuri për atë që pyet, por ai do të mësojë më shumë. Këtyre pyetjeve nuk u jepet përgjigje me po ose jo, por me një ose disa fjalë:

- Ç’muaj është tani? – Janar.


Fjalia është pyetëse retorike, kur folësi pyet pa pritur që të marrë përgjigje:


- Ç’të presësh nga ti?

ceshte fjalia pyetese, cka eshte fjalia pyetese, cfare eshte fjalia pyetese, cka eshte fjali pyetese, cfare kuptimi ka fjalia pyetese, cka eshte fjali pyetese, ca eshte fjalia pyetese, ceshte fjalia pyetese, c'eshte fjalia pyetese, çka eshte fjali pyetese, kur perdoret fjalia pyetese, fjali pyetese gramatike, fjalia pyetese gramatika shqip, gramatike shqipe, cka eshte fjalia pytse, cka eshte fjali pytse, fjalia pytse shqip, ceshte fjalia pytse shqip
Çka është fjalia pyetëse ?Fjalia pyetëse përdoret për të pyetur për diçka që folësi nuk e di ose e di pjesërisht dhe pret prej bashkëbiseduesit një përgjigje. 

Këto fjali përdoren dendur në dialog, sepse bashkëbiseduesit për çdo pyetje që bëjnë, presin një përgjigje.
 
Dallohen tri lloje fjalish pyetëse:
 
Fjali pyetëse tërësore
Fjali pyetëse të pjesshme
Fjali pyetëse retorike. 


Fjalia është pyetëse tërësore, kur bashkëbiseduesi i përgjigjet pyetjes me po, jo ose me foljen e fjalisë pyetëse:

- Ishe sot te mjeku? Po. (Isha.)
 
Fjalia është pyetëse e pjesshme, kur folësi ka njohuri për atë që pyet, por ai do të mësojë më shumë. Këtyre pyetjeve nuk u jepet përgjigje me po ose jo, por me një ose disa fjalë:

- Ç’muaj është tani? – Janar.


Fjalia është pyetëse retorike, kur folësi pyet pa pritur që të marrë përgjigje:


- Ç’të presësh nga ti?

ceshte fjalia pyetese, cka eshte fjalia pyetese, cfare eshte fjalia pyetese, cka eshte fjali pyetese, cfare kuptimi ka fjalia pyetese, cka eshte fjali pyetese, ca eshte fjalia pyetese, ceshte fjalia pyetese, c'eshte fjalia pyetese, çka eshte fjali pyetese, kur perdoret fjalia pyetese, fjali pyetese gramatike, fjalia pyetese gramatika shqip, gramatike shqipe, cka eshte fjalia pytse, cka eshte fjali pytse, fjalia pytse shqip, ceshte fjalia pytse shqip
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat