Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Sami Frashëri-(1850-1904) - Biografia

Sami Frashëri-(1850-1904)Sami Frashëri lindi në Frashër ku i mori edhe mësimet e para. 


Gjimnazin Samiu e kreu në Janinë bashkë me Naim Frashërin

Samiu njihte shumë gjuhë si ato klasike, lindore dhe ato perëndimore. 

Punën dhe veprimtarinë e tij si shkrimtar, shkencëtar e publicist e vazhdoi në Stamboll.
 

Samiu ka botuar shumë vepra në gjuhën shqipe dhe në gjuhën turke. 

Në gjuhën shqipe na la disa vepra me karakter arsimor dhe pedagogjik si “Abetarja e shkronjëtorja” (gramatikë), dramën “Besa”, “Shqipëria ç’ka qënë,ç’është dhe ç’do të bëhetë” etj.

Sami Frasheri biografia, jeta dhe vepra, veprat e sami frasherit, sami frasheri ku lindi

Sami Frashëri-(1850-1904)Sami Frashëri lindi në Frashër ku i mori edhe mësimet e para. 


Gjimnazin Samiu e kreu në Janinë bashkë me Naim Frashërin

Samiu njihte shumë gjuhë si ato klasike, lindore dhe ato perëndimore. 

Punën dhe veprimtarinë e tij si shkrimtar, shkencëtar e publicist e vazhdoi në Stamboll.
 

Samiu ka botuar shumë vepra në gjuhën shqipe dhe në gjuhën turke. 

Në gjuhën shqipe na la disa vepra me karakter arsimor dhe pedagogjik si “Abetarja e shkronjëtorja” (gramatikë), dramën “Besa”, “Shqipëria ç’ka qënë,ç’është dhe ç’do të bëhetë” etj.

Sami Frasheri biografia, jeta dhe vepra, veprat e sami frasherit, sami frasheri ku lindi

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat