Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Niacina ose acidi nikotinik ose vitamina B3



Niacina luan  rol në procesin e frymemarrjes indore në metabolizmin e sheqerit dhe në procesin e tkurrjes muskulore (më e pranishme është ato qeliza ku dhe metabolizmi është më intensiv).
Acidi nikotinik gjendet në të gjitha produktet, por më të rëndësishme janë burimet natyrore si mëlçia, mishi dhe peshku (2.5 - 16 mg/l00 g), dhe në mënyrë të konsiderueshme, më varfer gjendet te mielli dhe perimet bishtajore (1,6 - 5,0 mg/100 g). 

Veçoritë e termolabilitetit dhe hidrosolubilitetit, çojnë në humbjen e saj gjatë përpunimit termik të prodhimeve (15-25%), por me kombinimin e duhur në racionin ditor me prodhime ushqimore shtazore (mish, mëlçi, vezë, qumësht) dhe bimore (perimet bishtajore, grurë  dhe patate), nuk mund të vijë në manifestimin e mungesës së kësaj vitamine apo vitaminës B3.
 
Niacina, acidi nikotinik, vitamina b3 procesi i frymemarrjes indore metabo1izmi i sheqerit procesi i tkurrjes muskulore metabolizmi intensiv mëlçia, mishi, peshku mielli perimet bishtajore termolabiliteti hidrosolubiliteti përpunimi termik i prodhimeve racioni prodhime ushqimore shtazore mish, mëlçi, vezë, qumësht bimore perimet bishtajore, grurë patate manifestimi i mungesës së vitamines, qeshte vitamina b3 qeshte niacina, qka eshte vitamina, qka eshte niacina, qka eshte acidi nikotinik


Niacina luan  rol në procesin e frymemarrjes indore në metabolizmin e sheqerit dhe në procesin e tkurrjes muskulore (më e pranishme është ato qeliza ku dhe metabolizmi është më intensiv).
Acidi nikotinik gjendet në të gjitha produktet, por më të rëndësishme janë burimet natyrore si mëlçia, mishi dhe peshku (2.5 - 16 mg/l00 g), dhe në mënyrë të konsiderueshme, më varfer gjendet te mielli dhe perimet bishtajore (1,6 - 5,0 mg/100 g). 

Veçoritë e termolabilitetit dhe hidrosolubilitetit, çojnë në humbjen e saj gjatë përpunimit termik të prodhimeve (15-25%), por me kombinimin e duhur në racionin ditor me prodhime ushqimore shtazore (mish, mëlçi, vezë, qumësht) dhe bimore (perimet bishtajore, grurë  dhe patate), nuk mund të vijë në manifestimin e mungesës së kësaj vitamine apo vitaminës B3.
 
Niacina, acidi nikotinik, vitamina b3 procesi i frymemarrjes indore metabo1izmi i sheqerit procesi i tkurrjes muskulore metabolizmi intensiv mëlçia, mishi, peshku mielli perimet bishtajore termolabiliteti hidrosolubiliteti përpunimi termik i prodhimeve racioni prodhime ushqimore shtazore mish, mëlçi, vezë, qumësht bimore perimet bishtajore, grurë patate manifestimi i mungesës së vitamines, qeshte vitamina b3 qeshte niacina, qka eshte vitamina, qka eshte niacina, qka eshte acidi nikotinik
loading...

Related Posts :



Namazi

Syzat