Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Nazmi Rrahmani - Biografia

Nazmi Rrahmani,nazmi rrahmani
Nazmi Rrahmani


Nazmi Rrahmani lindi më 1941 në fshatin Ballofc të Podujevës.  

Shkollën fillore e mbaroi në Podujevë, gjimnazin dhe studimet universitare (Dega e Gjuhës dhe e Letërsisë Shqiptare) i kreu në Prishtinë. 

Ka punuar si redaktorrevistën letrare “Jeta e re” dhe në redaksinë e botimeve të “Rilindjes”. 

Njihet si romancier dhe përkthyes i letërsisë. 

Ka botuar këto vepra “Malësorja”, “Tymi i votrës së fikun”, “Toka e përgjakur”, “Pas vdekjes” dhe “Rruga e shtëpisë sime”.


Veprat e Nazmi Rrahmanit janë bërë shumë popullore dhe janë ribotuar shumë herë.


Dallohet si shkrimtar që përshkruan vuajtjet jetësore dhe mjedisin e fshatit kosovar.
Nazmi Rrahmani,nazmi rrahmani
Nazmi Rrahmani


Nazmi Rrahmani lindi më 1941 në fshatin Ballofc të Podujevës.  

Shkollën fillore e mbaroi në Podujevë, gjimnazin dhe studimet universitare (Dega e Gjuhës dhe e Letërsisë Shqiptare) i kreu në Prishtinë. 

Ka punuar si redaktorrevistën letrare “Jeta e re” dhe në redaksinë e botimeve të “Rilindjes”. 

Njihet si romancier dhe përkthyes i letërsisë. 

Ka botuar këto vepra “Malësorja”, “Tymi i votrës së fikun”, “Toka e përgjakur”, “Pas vdekjes” dhe “Rruga e shtëpisë sime”.


Veprat e Nazmi Rrahmanit janë bërë shumë popullore dhe janë ribotuar shumë herë.


Dallohet si shkrimtar që përshkruan vuajtjet jetësore dhe mjedisin e fshatit kosovar.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat