Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ismail Kadare 1936-( )

 Ismail Kadare 1936-(           )

Ismail Kadare, ismail kadare foto, mendimet per ismail kadaren, studimet e ismail kadare, ku studio ismail kadare, studimet ismail kadare, Tirana, Moska, Rafael Alberti, Alen Boske, romansieri Ismail Kadare, autobiografia e ismail kadarese, biografi ismail kadare, vlersimet per ismail kadare, kritikat per ismail  
Ismail Kadare


Emri më i njohur i letërsisë së sotme shqiptare, në mënyrë të veçantë si romansier, është Ismail Kadare.

Begatia, thellësia dhe gjithanshmëria në zgjedhjen e subjekteve, motiveve, formave, problemeve, qofshin morale a shoqërore, ka bërë që ky shkrimtar të radhitet në elitën e shkrimtarëve evropianë.

Kritikat, mendimet dhe gjykimet e shumta të kritikëve dhe estetëve më të njohur botëror për romanet e tij të përkthyera në gjuhë të ndryshme, dëshmojnë më së miri këtë.

Poeti i njohur freng, Alen Boske, e krahasoi poetin tonë Ismail Kadare me poetin e famshëm botëror Rafael Alberti.

Ismail Kadare u lind në Gjirokastër më 1936.

Shkollimin fillor dhe atë të mesmin i mbaroi në vendlindje, ndërsa studimet universitare në Tiranë dhe në Moskë.

Një kohë punoi si gazetar, tani është shkrimtar i lirë.

Ismail Kadare biografia,jeta dhe krijimtaria letrare,pse rradhitet ne eliten e shkrimtareve evropiane,me kend e krahasoi poeti i njohur Freng Alen Boske poetin tone Ismail Kadare,Ku u lind Ismail Kadare, ku e kreu shkollimin fillor dhe ate te mesmin,ku i kreu studimet

Ismail Kadare, biografia e ismail kadare, mendimet per ismail kadaren, studimet e ismail kadare, ku studio ismail kadare, studimet ismail kadare, Tirana, Moska, Rafael Alberti, Alen Boske, romansieri Ismail Kadare, autobiografia e ismail kadarese, biografi ismail kadare, vlersimet per ismail kadare, kritikat per ismail kadarene
 Ismail Kadare 1936-(           )

Ismail Kadare, ismail kadare foto, mendimet per ismail kadaren, studimet e ismail kadare, ku studio ismail kadare, studimet ismail kadare, Tirana, Moska, Rafael Alberti, Alen Boske, romansieri Ismail Kadare, autobiografia e ismail kadarese, biografi ismail kadare, vlersimet per ismail kadare, kritikat per ismail  
Ismail Kadare


Emri më i njohur i letërsisë së sotme shqiptare, në mënyrë të veçantë si romansier, është Ismail Kadare.

Begatia, thellësia dhe gjithanshmëria në zgjedhjen e subjekteve, motiveve, formave, problemeve, qofshin morale a shoqërore, ka bërë që ky shkrimtar të radhitet në elitën e shkrimtarëve evropianë.

Kritikat, mendimet dhe gjykimet e shumta të kritikëve dhe estetëve më të njohur botëror për romanet e tij të përkthyera në gjuhë të ndryshme, dëshmojnë më së miri këtë.

Poeti i njohur freng, Alen Boske, e krahasoi poetin tonë Ismail Kadare me poetin e famshëm botëror Rafael Alberti.

Ismail Kadare u lind në Gjirokastër më 1936.

Shkollimin fillor dhe atë të mesmin i mbaroi në vendlindje, ndërsa studimet universitare në Tiranë dhe në Moskë.

Një kohë punoi si gazetar, tani është shkrimtar i lirë.

Ismail Kadare biografia,jeta dhe krijimtaria letrare,pse rradhitet ne eliten e shkrimtareve evropiane,me kend e krahasoi poeti i njohur Freng Alen Boske poetin tone Ismail Kadare,Ku u lind Ismail Kadare, ku e kreu shkollimin fillor dhe ate te mesmin,ku i kreu studimet

Ismail Kadare, biografia e ismail kadare, mendimet per ismail kadaren, studimet e ismail kadare, ku studio ismail kadare, studimet ismail kadare, Tirana, Moska, Rafael Alberti, Alen Boske, romansieri Ismail Kadare, autobiografia e ismail kadarese, biografi ismail kadare, vlersimet per ismail kadare, kritikat per ismail kadarene
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat