Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ç'është kompozicioni?

                 Ç'është kompozicioni

Edhe kompozicioni është element i formës. Nuk ka vepër letrare pa kompozicion

Kompozicioni është mënyra se si ndërtohet vepra letrare, si paraqitet subjekti dhe gjuha, si grupohen e si zbërthehen, si bashkohen në një tërësi të vetme të gjitha elementet e veçanta të veprës.

kompozicion dallojmë: Zhvillimin e veprimit që përbën hallkën e subjektit, shtjellimin e ngjarjes.

KULMINACIONIN – çastin kur subjekti a ngjarja arrin kulmin e acarimit. Zakonisht këtu zbulohet plotësisht thelbi i temës qendrore, ideja poetike dhe domethënia e karaktereve të personazheve kryesore dhe

ZGJIDHJEN E VEPRIMIT –Shurjen ose përfundimin e natyrshëm të subjektit. Shpesh zgjidhja vjen menjëherë pas çastit kulmor.

qka eshte kompozicioni, qeshte kompozicioni, kompozicioni,
                 Ç'është kompozicioni

Edhe kompozicioni është element i formës. Nuk ka vepër letrare pa kompozicion

Kompozicioni është mënyra se si ndërtohet vepra letrare, si paraqitet subjekti dhe gjuha, si grupohen e si zbërthehen, si bashkohen në një tërësi të vetme të gjitha elementet e veçanta të veprës.

kompozicion dallojmë: Zhvillimin e veprimit që përbën hallkën e subjektit, shtjellimin e ngjarjes.

KULMINACIONIN – çastin kur subjekti a ngjarja arrin kulmin e acarimit. Zakonisht këtu zbulohet plotësisht thelbi i temës qendrore, ideja poetike dhe domethënia e karaktereve të personazheve kryesore dhe

ZGJIDHJEN E VEPRIMIT –Shurjen ose përfundimin e natyrshëm të subjektit. Shpesh zgjidhja vjen menjëherë pas çastit kulmor.

qka eshte kompozicioni, qeshte kompozicioni, kompozicioni,
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat